Βαφή παιδικού δωματίου: έξυπνες ιδέες γεμάτες φαντασία!

Βαθμός Δυσκολίας

Το παιδικό δωμάτιο αποτελεί τον ιδανικό χώρο για να παίξετε με τα χρώματα! Η διακόσμησή του είναι μία συναρπαστική υπόθεση, που στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου χαράς και έμπνευσης για τους μικρούς μας φίλους.

Τα παιδιά λατρεύουν να έχουν ένα δωμάτιο με φωτεινά, τολμηρά και ιδιαίτερα χρώματα, καθώς αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο την ζωντάνια και την ενεργητικότητά τους. Επομένως, χρειάζεται φαντασία και δημιουργικότητα κατά την επιλογή τόσο των χρωματικών συνδυασμών, όσο και των διακοσμητικών στοιχείων του χώρου.

Προτεραιότητα η ασφάλεια

Αρχικά, φροντίστε τα χρώματα που θα επιλέξετε να είναι οικολογικά, προκειμένου να διασφαλίσετε την υγεία του παιδιού σας στον ζωτικό του χώρο. Ως οικολογικά χαρακτηρίζονται τα χρώματα που κατά την παραγωγή, εφαρμογή και χρήση τους δεν ρυπαίνουν παρά ελάχιστα το περιβάλλον. Συγχρόνως, οι ιδιότητές τους δεν είναι επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό, είναι άοσμα, και περιέχουν χαμηλό ποσοστό βλαβερών πτητικών οργανικών ουσιών.

kids-room-1

Το ISOMAT PREMIUM COLOR ECO αποτελεί την ιδανική επιλογή για το παιδικό δωμάτιο, καθώς συνιστά ένα υψηλής ποιότητας οικολογικό πλαστικό χρώμα για εσωτερικούς  χώρους. Διαθέτει υψηλή καλυπτικότητα, πολύ καλή εργασιμότητα και εξαιρετικά υψηλές αντοχές στο συχνό πλύσιμο αλλά και τον χρόνο. Παρουσιάζει ισχυρή πρόσφυση σε κάθε είδους νέο ή παλαιό υπόστρωμα, δεν περιέχει αμμωνία, ενώ δημιουργεί μία τελική επιφάνεια με ένα άψογο ματ αποτέλεσμα.

Tips και προτάσεις για το παιδικό δωμάτιο

Ήρθε η ώρα να διαλέξετε τα χρώματά σας! Μην περιοριστείτε στα κλασσικά κοριτσίστικα ροζ και αγορίστικα μπλε. Δοκιμάστε εναλλακτικές αποχρώσεις, πειραματιστείτε και δημιουργήστε μία μοναδική και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Για ιδέες γεμάτες έμπνευση και φαντασία, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ISOMAT COLOR SYSTEM και διαλέξτε ανάμεσα στους πιο μοντέρνους χρωματικούς συνδυασμούς.

Να θυμάστε ότι η επιλογή πολύ έντονων χρωμάτων δεν ταιριάζει πάντοτε σε ένα παιδικό δωμάτιο. Στόχος αποτελεί η επίτευξη χρωματικής αρμονίας, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει θετική επιρροή στη συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού. Για το λόγο αυτό, είναι προτιμότερο να παίξετε με έναν συνδυασμό τολμηρών και απαλών αποχρώσεων, προσδίδοντας στον χώρο ταυτόχρονα ζωντάνια και ηρεμία.

Παράλληλα, μην υποτιμάτε τη δύναμη του λευκού, του μαύρου και των ουδέτερων χρωμάτων, καθώς οι ήρεμες αυτές αποχρώσεις μπορούν να δώσουν μία διαφορετική διάσταση στο κλασσικό παιδικό δωμάτιο. Αποφύγετε να βάψετε περισσότερο από δύο τοίχους με πολύ σκούρα χρώματα, ενώ δοκιμάστε να διακοσμήσετε τον χώρο με στοιχεία όπως αυτοκόλλητα τοίχου, κομμάτια ταπετσαρίας, ράφια και έπιπλα.

kids-room-2-768x511

Τέλος, το μυστικό είναι να βρείτε τα χρώματα που ταιριάζουν στο δικό σας παιδί. Αφήστε την προσωπικότητά του να ξεδιπλωθεί καθώς επιλέγετε μαζί τις αποχρώσεις, και δημιουργήστε μαζί το ζωτικό του χώρο.

ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ΒΑΦΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Θα χρειαστείτε:

  1. Χαρτοταινία
  2. Ρολό
  3. Πινέλο
  4. Αστάρι
  5. Βαφή
  6. Θετική διάθεση και φαντασία!

ΒΗΜΑ 1ο

Τοποθετήστε χαρτοταινία στα σημεία που θέλετε να παραμείνουν άβαφα, όπως τις πρίζες, την κάσα της πόρτας ή γύρω από τα παράθυρα. Καλύψτε επίσης με χαρτοταινία έπιπλα ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία που θέλετε να προστατέψετε.

ΒΗΜΑ 2ο

Για ισχυρή πρόσφυση και υψηλή απορροφητικότητα, ασταρώστε τις προς βαφή επιφάνειες με το ακρυλικό μικρονιζέ αστάρι νερού PRIMER CLASSIC. Είναι άοσμο, φιλικό προς το περιβάλλον και κατάλληλο για χρήση σε νέες επιφάνειες εσωτερικών χώρων.

ΒΗΜΑ 3ο

Πάμε να βάψουμε! Επιλέξτε οικολογικά χρώματα όπως το ISOMAT PREMIUM COLOR ECO, το οποίο είναι φιλικό για το περιβάλλον, αλλά κυρίως για εσάς και το παιδί σας. Για ένα ομοιόμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, ξεκινήσετε από τις γωνίες του δωματίου, βάφοντας με το πινέλο από πάνω προς τα κάτω. Συνεχίστε με τα δύσκολα σημεία που καλύπτονται από την χαρτοταινία ή τα σημεία όπου συναντάται ο τοίχος με το ταβάνι, καθώς χρειάζεται περισσότερο έλεγχο του πινέλου και μεγαλύτερη ακρίβεια.

ΒΗΜΑ 4ο

Βουτήξτε το ρολό στο χρώμα και καλύψτε τους τοίχους με κάθετες κινήσεις, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη κάλυψη. Όταν τελειώσετε με τον πρώτο τοίχο, περάστε το ρολό πάνω από τις περιοχές όπου η στρώση του χρώματος φαίνεται πιο λεπτή. Αφού περάσουν τουλάχιστον 24 ώρες, περάστε και το δεύτερο χέρι. Είστε έτοιμοι να θαυμάσετε το καινούριο σας δωμάτιο! Μη ξεχάσετε να βάλετε και τα παιδιά σας στο παιχνίδι με τα χρώματα! Το χρώμα είναι διασκέδαση για όλους!