Επισκευές εξωτερικών τοίχων σε παραθαλάσσια κατοικία; Μπορείτε και μόνοι σας, εύκολα και οικονομικά!

Βαθμός Δυσκολίας

exohiko

Σπίτι κοντά στη θάλασσα; Και ποιος δεν το ονειρεύεται; Αν είστε, όμως, ένας από τους τυχερούς που απολαμβάνουν από κοντά τη θαλασσινή αύρα, τότε γνωρίζετε πολύ καλά και τη φροντίδα που απαιτείται για τη συντήρηση μιας τέτοιας κατοικίας.

Οι παραθαλάσσιες κατοικίες είναι εκτεθειμένες σε πολλούς διαβρωτικούς παράγοντες, όπως αλάτι, χλωρίδια και υψηλά ποσοστά υγρασίας, με αποτέλεσμα να έχουν υψηλότερες απαιτήσεις συντήρησης, σε σχέση με ένα σπίτι στην πόλη.

Επισκεφθήκατε το εξοχικό σας για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι και οι δυσμενείς συνθήκες είχαν αφήσει τα σημάδια τους στους εξωτερικούς τοίχους; Μην πανικοβάλλεστε! Συγκεντρώσαμε για εσάς τα τέσσερα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε και σας προτείνουμε πώς να κάνετε μόνοι σας τις απαραίτητες επισκευές!

Απλά ακολουθήστε τις οδηγίες μας και αποκαταστήστε τις τυχόν ζημιές εύκολα, οικονομικά και αποτελεσματικά, ώστε να ξεκινήσουν οι διακοπές σας το συντομότερο!

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1ΗΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΠΟΚΟΛΛΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΙΧΩΝ

episkeves-11

Στην περίπτωση που το χρώμα έχει φουσκώσει ή αποκολληθεί η λύση είναι πραγματικά πολύ εύκολη!

Αρχικά, ξύστε με μία σπάτουλα το παλιό χρώμα (εικ. 2), ώστε να απομακρυνθούν τα φουσκωμένα τμήματα και καθαρίστε καλά, με μία βούρτσα (εικ. 3), την επιφάνεια από τις σκόνες.

Στη συνέχεια, ασταρώστε την επιφάνεια με το υψηλής ποιότητας ακρυλικό αστάρι νερού FLEX-PRIMER (εικ. 4).

Μόλις στεγνώσει το αστάρι, προχωρήστε στη βαφή της επιφάνειας με το υψηλής ποιότητας ελαστικό, στεγανωτικό χρώμα FLEXCOAT, σε δύο στρώσεις (εικ. 5,6). Η δεύτερη στρώση του FLEXCOAT ακολουθεί εφόσον στεγνώσει η πρώτη. Έχετε τελειώσει! Δεν ήταν πραγματικά πολύ εύκολο;

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2Η: ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΡΩΓΜΩΝ ΣΤΟΝ ΣΟΒΑ

episkeves-21

Τις μεμονωμένες ρωγμές στο σοβά, εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι επιφανειακές και δεν οφείλονται σε ρηγμάτωση της τοιχοποιίας, μπορείτε να τις αποκαταστήσετε επίσης πολύ εύκολα.

Διανοίξτε αρχικά τη ρωγμή με σφυρί και καλέμι και απομακρύνετε τα σαθρά τμήματα (εικ 1). Στη συνέχεια, καθαρίστε τη ρωγμή από τις σκόνες, με μία βούρτσα (εικ. 2).

Έπειτα, διαβρέξτε τη ρωγμή με νερό και σφραγίστε την με τον ελαστικό στόκο δύο συστατικών FLEX-COVER, χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα (εικ 3,4,5).

Μόλις στεγνώσει το υλικό σφράγισης, ασταρώστε την επιφάνεια με FLEX-PRIMER και βάψτε με FLEXCOAT (εικ. 6).

ΥΠΟΔΕΙΞΗ: Στη συγκεκριμένη εφαρμογή, αντί του FLEX-COVER, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την ελαστοπλαστική ακρυλική μαστίχη ISOMASTIC-A.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 3Η: ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΡΙΧΟΕΙΔΩΝ ΡΩΓΜΩΝ ΣΤΟΝ ΣΟΒΑ

episkeves-3

Η ύπαρξη τριχοειδών ρωγμών στον σοβά, σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, είναι δυνατό να οδηγήσει σε σοβαρότερα προβλήματα. Για αυτό πρέπει να δράσετε γρήγορα!

Αρχικά, καθαρίστε την επιφάνεια με μία βούρτσα, από σκόνες κτλ (εικ. 2). Στη συνέχεια, ασταρώστε τη στεγνή επιφάνεια με το FLEX-PRIMER (εικ.3).

Μόλις στεγνώσει το αστάρι, προχωρήστε στη βαφή της επιφάνειας με το FLEXCOAT, σε δύο στρώσεις (εικ. 4, 5). Η δεύτερη στρώση ακολουθεί, εφόσον στεγνώσει η πρώτη.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 4Η: ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΑΘΡΩΝ ΣΟΒΑΔΩΝ

episkevi-4

Η έλλειψη υδαταπωθητικότητας σε ένα σοβά οδηγεί σε σαθρότητα και στην τελική αποκόλλησή του. Και σε αυτή την περίπτωση η αποκατάσταση είναι εύκολη και μπορείτε να την αναλάβετε μόνοι σας.

Αρχικά, απομακρύνετε τα σαθρά τμήματα του σοβά με μία σπάτουλα και καθαρίστε καλά την επιφάνεια από τις σκόνες (εικ. 2,3).

Για να σταθεροποιήσετε την επιφάνεια, ασταρώστε στη συνέχεια με το ακρυλικό αστάρι νερού FLEX-PRIMER ή με το ειδικό υλικό σταθεροποίησης επιφανειών NANO-SEAL (εικ. 4).

Η αποκατάσταση των σοβάδων γίνεται με το κονίαμα για σοβάτισμα UNICRET ή με τον επισκευαστικό σοβά UNICRET-FAST (τα υλικά ενισχύονται με την προσθήκη της ρητίνης ADIPLAST). Εφαρμόστε τα υλικά με μυστρί, μόλις στεγνώσει το αστάρι (εικ. 5,6).*

Εφόσον «τραβήξει» επαρκώς ο σοβάς, τρίψτε την επιφάνεια με σπογγώδες τριβίδι (εικ.7).

Όταν στεγνώσει ο σοβάς, ασταρώστε την επιφάνεια με το ακρυλικό αστάρι νερού FLEX-PRIMER και προχωρήστε στη βαφή με το ακρυλικό χρώμα ISOMAT ACRYL ή το ελαστικό, στεγανωτικό χρώμα FLEXCOAT (εικ. 8).

* Σε περίπτωση που η διάβρωση είναι μεγάλη και είναι εμφανές το τούβλο, η αποκατάσταση του σοβά γίνεται με τα ρητινούχα επισκευαστικά τσιμεντοκονιάματα DUROCRET ή DUROCRET-FAST.

Μην καθυστερείτε άλλο την αισθητική αναβάθμιση της οικίας σας, όταν αυτή μπορεί να γίνει τόσο εύκολα!

Στα εξοχικά σπίτια, τον περισσότερο χρόνο τον περνάμε έξω από το σπίτι, στον κήπο ή τη βεράντα κι έτσι οι επισκευές στους εξωτερικούς τοίχους, που μόλις ολοκληρώσατε, αποτελούν μια σημαντική αισθητική αναβάθμιση που θα σας κάνει να απολαύσετε περισσότερο τις διακοπές σας. Κάντε τες έγκαιρα, λοιπόν, για να χαρείτε το σπίτι σας, αλλά και τις διακοπές σας!

Έχετε κι άλλη DIY διάθεση; Ανανεώστε το χρώμα στα κάγκελα της αυλής σας και δώστε νέα όψη στα ξύλινα έπιπλα της βεράντας σας.