Ταράτσα που μαζεύει κατά τόπους λιμνάζοντα νερά; Δώστε οριστική λύση με το ISOFLEX HYBRID

Βαθμός Δυσκολίας

Στη χώρα μας, οι ταράτσες με ανεπαρκείς κλίσεις συνιστούν ίσως τις πιο συχνές περιπτώσεις ταρατσών. Αν η ταράτσα δεν έχει σωστές κλίσεις τότε μαζεύει για μικρό χρονικό διάστημα κατά τόπους λιμνάζοντα νερά, τα οποία καταπονούν τη στεγανωτική στρώση και μειώνουν κατά πολύ το χρόνο ζωής της.

Η ISOMAT, με την υψηλή ποιότητα που διακρίνει όλα της τα προϊόντα, δημιούργησε για αυτές τις περιπτώσεις ταρατσών το ISOFLEX HYBRID, το νέο, υβριδικό, επαλειφόμενο, ελαστομερές, στεγανωτικό ταρατσών, με βάση ακρυλικές και πολυουρεθανικές ρητίνες, που έχει μεγάλη αντοχή στα λιμνάζοντα νερά. Χαρακτηρίζεται από υψηλή ελαστικότητα και μεγάλη αντοχή στις καιρικές επιδράσεις, τον παγετό και τη φθορά του χρόνου. Για το λόγο αυτό, αποτελεί και μία ιδανική επιλογή για περιοχές με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που φτάνουν μέχρι και τους -20ºC.

Κατά την εφαρμογή του, το ISOFLEX HYBRID σχηματίζει μία ενιαία, ελαστική, στεγανή και ατμοπερατή μεμβράνη, χωρίς αρμούς και ενώσεις. Επιπλέον, συμβάλλει στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του σπιτιού σας, καθώς χάρη στην ηλιακή ανακλαστικότητα που έχει, κρατάει χαμηλή τη θερμοκρασία στην επιφάνεια της ταράτσας σας. Για το λόγο αυτό, το ISOFLEX HYBRID μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ψυχρή βαφή ταρατσών.

Συνιστά μία εξαιρετική λύση για τα δύσκολα σημεία στεγανοποίησης, όπως γωνίες, ακμές, και ενώσεις με ταρατσομόλυβα, αλλά και για την τοπική στεγάνωση ρωγμών σε ταράτσες, πάντοτε με τη χρήση οπλισμού. Διαθέτει άριστη πρόσφυση σε κάθε είδους υπόστρωμα, ομαλό ή μη, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε παλιές στεγανωτικές στρώσεις. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένο με τη σήμανση CE, ως προϊόν προστασίας επιφανειών σκυροδέματος, σύμφωνα με το πρότυπο EN 1504-2. Διατίθεται σε λευκή απόχρωση, σε συσκευασίες των 25 kg, 13 kg, 4 kg και 1 kg.

Πώς να στεγανώσετε την ταράτσα σας με το ISOFLEX-HYBRID σε 5 απλά βήματα

Παρακάτω σας περιγράφουμε βήμα-προς-βήμα την εφαρμογή του ISOFLEX HYBRID. Ωστόσο, πριν από την εφαρμογή του προϊόντος, σας συνιστούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται επάνω στη συσκευασία. Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή από ένα εξειδικευμένο συνεργείο θα σας εξασφαλίσει ένα άρτιο και σίγουρο αποτέλεσμα.

  1. Προετοιμασία υποστρώματος: Ξεκινήστε ελέγχοντας το υπόστρωμά σας, έτσι ώστε να είναι στεγνό και καθαρό, και να μην έχει ίχνη από σκόνες, λίπη ή άλλα σαθρά υλικά.
  2. Αστάρωμα: Συνεχίστε ασταρώνοντας καθολικά την ταράτσα με το ειδικό αστάρι για επαλειφόμενα στεγανωτικά ISO-PRIMER, με κατανάλωση περίπου 0,2 kg/m².
  3. Τοπική εφαρμογή σε λεπτομέρειες της ταράτσας και σε ρωγμές: Αφού στεγνώσει το αστάρι, εφαρμόστε μία στρώση ISOFLEX HYBRID κατά μήκος της συμβολής της ταράτσας με κατακόρυφα στοιχεία και όπου έχετε εντοπίσει τυχόν ρωγμές, αλλά και σε σημεία συναρμογής, όπως γύρω από καπνοδόχους, εξαερισμούς ή υδρορροές. Όσο είναι ακόμα νωπή η στρώση, ενισχύστε το στεγανωτικό με ταινία πολυεστερικού υφάσματος ή υαλοπλέγματος.
  4. Καθολική στεγάνωση:Ακολουθεί η καθολική επάλειψη της ταράτσας με το ISOFLEX HYBRID. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βούρτσα, ρολό ή σύστημα ψεκασμού. Μόλις στεγνώσει η πρώτη στρώση, συνεχίζετε με άλλη μία επάλειψη, σταυρωτά με την προηγούμενη.

Αυτό ήταν! Πλέον έχετε μία στεγανή και ελαστική μεμβράνη που αντέχει στα λιμνάζοντα νερά και τον παγετό!