Αδιαβροχοποίηση πέτρας και διακοσμητικών λίθων: προστατέψετε τους εξωτερικούς τοίχους της κατοικίας σας

Βαθμός Δυσκολίας

stone-1

Η πέτρα, φυσική ή τεχνητή, αποτελεί χαρακτηριστικό δομικό στοιχείο της ελληνικής αρχιτεκτονικής και η χρήση της μπορεί να μας δώσει οικιστικές μορφές πολλών ειδών, τόσο παραδοσιακής όσο και μοντέρνας αισθητικής.

stone-3-smallΠέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα, όμως,  η χρήση της πέτρας, προσφέρει και επιπρόσθετα οφέλη, καθώς συμβάλλει στην προστασία των εξωτερικών τοίχων, προσφέροντας επιπλέον μόνωση στην κατοικία.

Όπως κάθε εξωτερική επένδυση, έτσι και η πέτρα καταπονείται από τις καιρικές συνθήκες και κυρίως από την υγρασία. Η συντήρηση και προστασία των φυσικών και τεχνητών λίθων δεν χρειάζεται να είναι μια κοστοβόρα διαδικασία. Η αδιαβροχοποίηση πέτρας  μπορεί να πραγματοποιηθεί με μια απλή εφαρμογή που μπορείτε να αναλάβετε ακόμα και μόνοι σας και να απαλλαχθείτε έτσι από περιττά και επώδυνα έξοδα.

Για την αδιαβροχοποίηση πέτρας, αλλά και για να προσδώσετε στην επιφάνειά σας ποικίλα πλεονεκτήματα, εφαρμόστε το σιλικονούχο αδιαβροχοποιητικό PS-20, από την ISOMAT, ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα:

Βήμα 1ο: Προετοιμασία υποστρώματος

Καθαρίζουμε την επιφάνεια από σκόνες κτλ., ενώ γεμίζουμε τυχόν κενά στους αρμούς με το ρητινούχο επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα DUROCRET ή το αντίστοιχο γρήγορης πήξης DUROCRET-FAST.

Προστατεύουμε τυχόν συνορεύουσες επιφάνειες, όπως παράθυρα, βαµµένες επιφάνειες και υλικά που προσβάλλονται από διαλύτες, όπως πολυστερίνη, µαστίχες αρµών κλπ.

stone-2-smallΒήμα 2ο Εφαρμογή υλικού αδιαβροχοποίησης πέτρας

Το PS-20 επαλείφεται (με βούρτσα ή ρολό) ή ψεκάζεται στη στεγνή επιφάνεια σε δύο στρώσεις. Η δεύτερη στρώση ακολουθεί εφόσον στεγνώσει η πρώτη.

Το PS-20 εισχωρεί στους πόρους της επιφάνειας και τη στεγανοποιεί, χωρίς να αλλάξει την όψη της.

Συγχρόνως προσφέρει στις επιφάνειες τα εξής πλεονεκτήματα:
-Εξαιρετικά µεγάλη υδαταπωθητικότητα.
-Μακροχρόνια προστασία.
-Υδρατµοπερατότητα που επιτρέπει τη διαπνοή των δοµικών στοιχείων.
Επιπρόσθετα:
-∆εν δηµιουργεί υµένα στις επιφάνειες που εφαρµόζεται και έτσι δεν αλλάζει την όψη τους.
-Απαλλάσσει τις επιφάνειες στις οποίες εφαρµόζεται από εξανθήµατα αλάτων, επιδράσεις παγετού και βρωµιάς, λόγω της µη απορρόφησης του νερού της βροχής και των ρύπων.
-Έχει γρήγορη αποτελεσµατικότητα µετά την εφαρµογή του.

Tip
 Εναλλακτικά, για την ίδια εφαρμογή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υλικό νανοεμποτισμού για την προστασία απορροφητικών επιφανειών NANOPRO-C.

Αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε την εφαρμογή θα εκπλαγείτε με τα άμεσα αποτελέσματα, ενώ αν είστε παθιασμένος DIYer θα πρέπει να βρείτε νέες ιδέες για το σπίτι… καθώς η προστασία της πέτρας θα κρατήσει για καιρό! Διαβάστε περισσότερες προτάσεις για την αδιαβροχοποίηση πέτρας, αλλά και άλλες στεγανωτικές επιλογές από την ISOMAT και εμπνευστείτε για να δημιουργήσετε το σπίτι που ονειρεύεστε!